More

  Ympäristöaktivistien ilkivalta jatkossa tuomittavaa Britanniassa

  Vakaumus tai uskomus ilmastonmuutoksesta ei ole hyväksyttävä puolustus ilkivallalle, saati muulle rikolliselle toiminnalle.

  Iso-Britannian valitustuomioistuin on linjannut, etteivät ympäristöaktivistit voi vedota poliittisiin tai filosofisiin vakaumuksiinsa puolustuksekseen ollessaan syytettyinä ilkivallasta. Päätös tulee johtamaan aiempaa useamman mielenosoittajan tuomitsemiseen suoran toiminnan seurauksena.

  Eri ympäristöjärjestöt ovat pyrkineet kiinnittämään huomiota ilmastonmuutokseen muun muassa yritysten ja poliittisten puolueiden omaisuutta vahingoittamalla.

  Suoran toiminnan lisääntyminen on johtanut laajempaan mielenilmausten vastustamiseen Britanniassa ja muualla Euroopassa, etenkin ympäristöjärjestöjen kohdalla.

  Maanantain päätös käytännössä estää ilmastoaktivisteja käyttämästä uskomuksiaan ilmastonmuutoksen vaaroista puolustautuakseen ollessaan syytettyinä ilkivallasta.

  Yleinen syyttäjä Victoria Prentis, joka pyysi valitusoikeutta selventämään lakia ympäristöaktivistien vapauttavan päätöksen jälkeen viime vuonna, toivotti päätöksen tervetulleeksi.

  ”Vaikka oikeutta ilmaista mieltään on suojeltava, se ei oikeuta ilkivallantekoon riippumatta siitä, kuinka vahva vakaumus on”, hän sanoi lausunnossa.

  Ajankohtainen
  Ajankohtainen
  Ajankohtainen on kotimainen uutispalvelu, joka tarjoaa ajankohtaisia uutisia, artikkeleita ja analyyseja niin kotimaasta kuin maailmaltakin. Pyrimme tuomaan lukijoillemme luotettavaa, objektiivista ja tasapuolista tietoa eri aihealueilta, olipa kyse sitten kansainvälisistä tai kotimaisista tapahtumista.

  Uusimmat

  Aiheeseen liittyen