More

  Lähi-itä

  Turkki keskeyttää kaiken kaupankäynnin Israelin kanssa

  Kauppasaarto laajentaa aiempia rajoituksia viennille Israeliin. Maiden välinen kauppa oli 6,8 miljardia dollaria vuonna 2023.

  Pelosi: Netanjahun pitäisi erota

  Israelin pääministeri on ollut "este" kahden valtion ratkaisulle Palestiinan kanssa jo vuosia, Nancy Pelosi sanoi.

  Netanyahu: ICC:n päätökset eivät vaikuta Israelin toimintaan

  Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu sanoi perjantaina, että Hamasin 7. lokakuuta tehtyjä hyökkäyksiä ja Israelin sotilaallista hyökkäystä Gazaan tutkivan Kansainvälisen rikostuomioistuimen päätökset eivät vaikuta Israelin toimintaan, mutta muodostaisivat vaarallisen ennakkotapauksen.

  ICC antaa mahdollisesti pidätysmääräykset Israelia vastaan

  ICC:n tutkintaan perehtynyt lähde sanoi, että israelilaisia ja mahdollisesti palestiinalaisia vastaan annetaan pidätysmääräykset pian. Nimiä ei julkistettu virallisesti, mutta oletus on, että pidätysmääräykset annetaan pääministeri Netanjahusta, puolustusministeristä ja esikuntapäälliköstä.

  Hamas kertoi ehdot aseiden laskemiselle

  Militanttiryhmän korkeassa asemassa oleva poliittinen virkamies on sanonut, että siitä tulee puhtaasti poliittinen puolue, jos palestiinalaisille annetaan oma valtio.

  Israel ei ole esittänyt todisteita väittäessään UNRWA:n työntekijöitä terroristeiksi

  Israel ei ole vielä esittänyt todisteita syytöksilleen, joiden mukaan sadat YK:n palestiinalaispakolaisten viraston (UNRWA) työntekijät ovat terroristiryhmien jäseniä,

  Lähes 200 ruumista joukkohaudasta Gazan Khan Younisista

  Viranomaisten mukaan Nasserin lääketieteellisestä kompleksista on löydetty ainakin 180 ruumiin joukkohauta Israelin jatkaessa tappavia hyökkäyksiä Gazaan.

  Tuhannet israelilaiset vaativat Netanyahun eroa mielenosoituksissa

  Tuhannet israelilaiset mielenosoittajat lähtivät kaduille lauantaina vaatimaan uusia vaaleja ja vaatimaan hallitukselta lisätoimia Gazassa pidätettyjen panttivankien tuomiseksi kotiin viimeisimmässä pääministeri Benjamin Netanyahua vastaan suunnatussa mielenosoituksessa.

  Yhdysvallat esti Palestiinan YK:n täysjäsenyyden

  Äänestyksessä, jossa 12 äänesti puolesta, yksi vastaan ja kaksi tyhjää, turvallisuusneuvosto ei hyväksynyt päätösluonnosta, jossa olisi suositeltu yleiskokoukselle äänestyksen pitämistä laajemman YK-jäsenistön kanssa Palestiinan sallimiseksi täydeksi YK:n jäsenvaltioksi.

  Uusimmat