More

  Yhdysvallat

  Boeing syöksykierteessä, uusia ilmiantajia

  Boeingin jo ennestään rampa maine sai uuden kolauksen Yhdysvaltain senaatin kahdessa komiteakäsittelyssä keskiviikkona Capitol Hillillä. Todistajalausunnot kyseenalaistivat, miten Boeing rakentaa lentokoneita, sekä myös koneiden turvallisuuden.

  Spirit AeroSystemsin ilmiantaja Josh Dean on kuollut

  Joshua Dean, entinen Boeingin tavarantoimittajan Spirit AeroSystemsin laaduntarkkailija ja yksi ensimmäisistä ilmiantajista, jotka väittivät Spiritin johtajien jättäneen huomiotta 737 MAXin valmistusvirheet, kuoli tiistaiaamuna kamppailtuaan äkillisen, nopeasti leviävän infektion kanssa.

  USAn kongressi uhkaa ICC:tä Israelin pidätysmääräysten vuoksi

  Yhdysvaltain lainsäätäjät ovat varoittaneet kostotoimista, jos Haagissa toimiva tuomioistuin nostaa syytteen israelin johtoa vastaan sotarikoksista. Kansainvälisen oikeuden uhkailu ja räikeä kiristysyritys on törkeä rikos jo itsessään.

  New Yorkin poliisi rynni Columbian yliopistoon

  Sadat poliisit mellakkavarusteissaan pidättivät opiskelijat, jotka miehittivät kampusrakennusta lähes 24 tunnin ajan.

  Columbia uhkaa erottaa palestiinamieliset mielenosoittajat

  Columbian yliopiston johtaja sanoi maanantaina, että neuvottelut palestiinalaismielisten mielenosoittajien kanssa Ivy Leaguen kampuksella sijaitsevan leirin purkamisesta olivat epäonnistuneet ja kehotti heitä hajaantumaan vapaaehtoisesti tai heitä uhkaa koulusta erottaminen.

  Mielenosoituksia USAn yliopistoissa, ei merkkejä laantumisesta

  Palestiinalaismieliset mielenosoitukset Yhdysvaltain yliopistoissa eivät ole osoittaneet laantumisen merkkejä, vaan päin vastoin ne ovat levinneet rannikolta toiselle viikonlopun aikana. Poliisin toimet mielenosoitusten tukahduttamiseksi jatkuvat, samalla kun opiskelijat sanoivat jäävänsä telttaleireihin, kunnes heidän vaatimuksensa on täytetty.

  USA toimitti pitkän kantaman ATACMS-ohjuksia salassa Ukrainaan

  Yhdysvallat on viime viikkoina toimittanut salaa pitkän kantaman ohjuksia Ukrainaan käytettäväksi taistelussaan Venäjää vastaan, ja Ukraina on nyt käyttänyt niitä kahdesti, Yhdysvaltain virkamies sanoi keskiviikkona.

  Palestiinalaismieliset mielenosoittajat pidätettiin Yalessa

  Poliisi pidätti kymmenittäin ihmisiä palestiinalaismielisessä mielenosoituksessa Yalen yliopistossa maanantaina, vain tunteja sen jälkeen, kun Columbian yliopisto ilmoitti siirtyvänsä etäopetukseen.

  Columbia Uni siirtyi etäopetukseen jännitteiden kasvaessa

  Columbian yliopisto vaihtoi kaikki oppitunnit etäopetukseen maanantaina, kun Israel-mieliset häiriköivät mielenosoittajia ja mielenosoitusten pelätään muuttuvan väkivaltaisiksi.

  Uusimmat