More

    Miksi Biden vaarantaa sisäisen turvallisuuden pitämällä rajat auki?

    Todellinen syy sille, miksi Yhdysvaltojen rajat pidetään auki jopa sisäinen turvallisuus vaarantaen. Siirtolaisten muuttaminen äänestäjiksi kansalaisuuden myöntämällä on epävarmaa ja parhaimmillaankin vie aikaa, tämän takia todellista syytä pitää etsiä pintaa syvemmältä.

    Lue taustaa: Trump lupasi sulkea Bidenin avoimet rajat ensimmäisenä päivänä
    Lue lisää: Texasin rajavalvontalain kohtalo puntarissa
    Lue lisää: Texasin rajavalvontalaki edelleen odotustilassa
    Lue lisää: 20 Yhdysvaltain osavaltiota haastoivat Bidenin hallinnon oikeuteen

    Yhdysvaltoja vaivaa ennennäkemätön kriisi laittomien maahanmuuttajien aiheuttamien rikosten johdosta. Rikosaalto on pyyhkinyt monien kaupunkien yli jättäen jälkeensä tuhoa ja epävarmuutta. Miksi Biden ja hänen hallintonsa siitä huolimatta pitää rajat edelleen auki ja jopa lennättää yksityislennoilla laittomia siirtolaisia maahan kansalaisilta salassa?1

    Yleinen käsitys asiasta on se, että kansalaisuuden saatuaan nämä maahanmuuttajat äänestävät todennäköisemmin demokraatteja kuin republikaaneja. Tätä teoriaa tukee myös tutkimukset, joiden mukaan maahanmuuttajataustaiset äänestäjät äänestävät Yhdysvalloissa todennäköisemmin demokraatteja kuin republikaaneja.2

    Tämä edellä mainittu ei kuitenkaan ole se todellinen syy, miksi rajat pidetään auki jopa sisäinen turvallisuus vaarantaen. Kansalaisuuden saaminen ja siirtolaisten äänestäjiksi muuttaminen vie paljon aikaa, eikä kansalaisuuden saaminen kaikille potentiaalisille äänestäjille ole mitenkään itsestäänselvä asia muutenkaan. Tämän takia todellista syytä pitää etsiä pintaa syvemmältä.

    Valitsijamiehet valitsevat presidentin

    Yhdysvalloissa presidentinvaali ei ole suora kansanvaali. Kansa äänestää valitsijamiehet, jotka valitsevat presidentin ja varapresidentin. Valitsijamiehet käytännössä antavat tukensa joko demokraateille tai republikaaneille, näin yksinkertaistettuna. Valitsijamiehiä on yhteensä 538 kappaletta.

    Valituksi tullakseen presidenttiehdokas tarvitsee taakseen vähintään 270 valitsijamiestä. Jos enemmistön kerääminen ei onnistu yhdeltäkään ehdokkaalta, valitsee presidentin Yhdysvaltain kongressin edustajainhuone.

    Edustajainhuoneeseen valitaan edustajat joka toinen vuosi. Jokaisella osavaltiolla on edustajainhuoneessa vähintään yksi edustaja, muuten edustajien lukumäärä edustajainhuoneessa määräytyy osavaltion väkiluvun mukaan. Kaliforniassa on eniten asukkaita ja siten eniten edustajia edustajainhuoneessa, vuoden 2020 väestönlaskennan pohjalta 52 kappaletta. Tämä on merkittävä määrä edustajainhuoneen yhteensä 435 edustajasta. Vertailun vuoksi, Alaskalla, Delawarella, Pohjois-Dakotalla, Etelä-Dakotalla, Vermontilla ja Wyomingilla on vain yksi edustaja kullakin.

    Edustajainhuoneella on kriittinen asema myös lainsäädännössä

    Edustajainhuone on se toimeenpanoelin Yhdysvalloissa, joka käsittelee säädettävät lait ensimmäisenä. Edustajainhuoneen edustajista riippuu, eteneekö laki käsiteltäväksi itse senaattiin.

    Presidentinvaalin valitsijamiesten lukumäärä vaihtelee samaan tapaan osavaltiosta toiseen. Tämä valitsijamiesten lukumäärä perustuu myös osavaltion väkilukuun, johon lasketaan mukaan kaikki osavaltiossa kirjoilla olevat asukkaat, olivat he Yhdysvaltain kansalaisia tai eivät. Väkiluvultaan suurin osavaltio on Kalifornia, jolla on 55 valitsijamiestä.

    Monissa osavaltioissa toisen pääpuolueen kannatus on niin vankkaa, että lopputulos on käytännössä ennakkoon jo tiedossa. Esimerkiksi Kalifornia on vahvasti demokraattienemmistöinen ja Oklahoma puolestaan tunnetaan republikaanien vankkumattomana tukijana.

    Trump puuttui siirtolaisten huomioimiseen väestönlaskennassa jo vuonna 2017, mutta demokraatit tappelivat asiaa vastaan ja lopulta korkeimman oikeuden puheenjohtaja John Roberts ja oikeuden liberaalin siiven tuomarit saivat kumottua kansalaisuuskysymyksen niukasti äänin 5-4.3

    Demokraattien ei tarvitse tehdä muuta kuin lennättää lisää asukkaita, eli laittomia siirtolaisia, näihin demokraattien takataskussaan pitämiin osavaltioihin, niin osavaltioiden valitsijamiesmäärä kasvaa ja demokraattien mahdollisuudet saada useampia valitsijamiehiä taakseen kasvaa samassa suhteessa.

    Yhdysvalloissa demokraatit ovatkin näin masinoineet koneiston, joka mahdollisesti takaa heille vaalivoiton vaaleista toiseen. Tämä kaikki vain vallan kahvassa pysyäkseen, jopa oman maan ja kansalaisten turvallisuuden kustannuksella.

    Suomessakin eduskuntavaalien äänet jaetaan vaalipiireittäin ja edustajien paikat jaetaan väkilukuun suhteutettuna.

    Ajankohtainen

    Victor A. Lausas
    info@ajankohtainen.fi


    Viitteet
    1. https://shorty.fi/ErHf
    2. https://shorty.fi/YduR
    3. https://shorty.fi/jr4X

    Ajankohtainen
    Ajankohtainen
    Ajankohtainen on kotimainen uutispalvelu, joka tarjoaa ajankohtaisia uutisia, artikkeleita ja analyyseja niin kotimaasta kuin maailmaltakin. Pyrimme tuomaan lukijoillemme luotettavaa, objektiivista ja tasapuolista tietoa eri aihealueilta, olipa kyse sitten kansainvälisistä tai kotimaisista tapahtumista.

    Uusimmat

    Aiheeseen liittyen