More

  Poliisi kohtaa yhä useammin ampuma-aseita tehtävillä

  Ampuma-aseet liittyvät enenevissä määrin poliisin tehtäviin. Osa aseista on aitoja, osa aidoilta näyttäviä replikoita.

  Jokaiseen tehtävään, johon liittyy aseita, poliisi suhtautuu asiaan kuuluvalla vakavuudella. Tällaisilla tehtävillä poliisi kiinnittää erityistä huomiota sekä sivullisten turvallisuuteen että tehtävään osallistuvien poliisipartioiden työturvallisuuteen.

  – Valvonta- ja hälytyssektorin partiot, eli niin kutsutut kenttäpartiot, kohtaavat tehtävillä henkilöitä, joiden käytös ei ole soveliasta ampuma-aseluvan omaavalle. Henkilön ollessa epäiltynä rikoksesta, kuten esimerkiksi laittomasta uhkauksesta, väkivaltarikoksesta, huumausaineiden käytöstä tai vaikka törkeästä rattijuopumuksesta, huomioi kenttäpartio tehtävää suorittaessaan myös sen, onko henkilöllä aselupia. Jos henkilöä epäillään esimerkiksi edellä mainituista rikoksista, niin partio ottaa tehtävän yhteydessä haltuunsa myös aseet ja aseluvat. Tämän jälkeen poliisi tekee uuden lupaharkinnan, kertoo komisario Klemetti.

  Toisinaan kenttäpartio havaitsee muun poliisitehtävän yhteydessä aseen asunnossa siten, että sen, tai ampumatarvikkeiden, säilytys on lainvastaista. Näissäkin tilanteissa poliisi puuttuu asiaan. Myös henkilön itsetuhoisuus antaa sysäyksen lupaharkintaan, kuten myös päihtymyksestä johtuvat säilöönotot.

  Ajankohtainen
  Ajankohtainen
  Ajankohtainen on kotimainen uutispalvelu, joka tarjoaa ajankohtaisia uutisia, artikkeleita ja analyyseja niin kotimaasta kuin maailmaltakin. Pyrimme tuomaan lukijoillemme luotettavaa, objektiivista ja tasapuolista tietoa eri aihealueilta, olipa kyse sitten kansainvälisistä tai kotimaisista tapahtumista.

  Uusimmat

  Aiheeseen liittyen