More

  Israel tappoi 19 apua odottavaa siviiliä Gazassa

  Gazan viranomaiset sanoivat, että 19 kuolleen lisäksi 23 ihmistä loukkaantui odottaessaan jauhosäkkejä ja muuta apua lähellä Kuwaitin liikenneympyrää.

  Lue taustaa: Netanyahun tuki rakoilee jo omienkin keskuudessa
  Lue taustaa: Ratsupoliisit ja vesitykit israelilaisia mielenosoittajia vastaan
  Lue taustaa: ”Hän menetti ääneni” – Amerikan irlantilaiset Bideniä vastaan

  Gazan viranomaiset sanoivat, että 19 kuolleen lisäksi 23 ihmistä loukkaantui odottaessaan jauhosäkkejä ja muuta apua lähellä Kuwaitin liikenneympyrää.

  Ainakin 19 palestiinalaista on saanut surmansa Israelin hyökkäyksessä, joka kohdistui Gazan kaupungin kaakkoispuolella apua odottaviin siviileihin. Gazan terveysministeriö ja sen mediatoimisto julkaisivat lausunnon asiasta lauantaina.

  ”Israelin sotilaat suorittivat joukkomurhan, jossa kuoli 19 ja haavoittui 23 siviiliä, kun tuhannet kansalaiset odottivat jauhoja ja apua lähellä Al-Kuwaitin liikenneympyrää”, lausunnossa sanottiin.

  Lausunnossa kerrottiin myös, että Israelin armeija ja panssarivaunut avasivat tulen konekivääreillä ”nälkäisiä ihmisiä kohti. Ihmiset odottivat jauho- ja apupusseja kaukana israelilaisista, eivätkä aiheuttaneet mitään vaaraa miehittäjille”.

  Gazan siviilipuolustusosaston tiedottaja Mahmud Basal sanoi, että siviilejä kohtaan avattiin ”raskas tulitus” ja että uhrit on kuljetettu läheiseen Ahli Arab -sairaalaan.

  Koska Gazan terveydenhuoltojärjestelmä on romahduksen partaalla, monia haavoittuneista joudutaan hoitamaan sairaalan ulkopuolella ulkoilmassa.

  – Siellä oli erittäin vakavia vammoja, osa loukkaantui sirpaleista. Todellisuus on traaginen, vaikea ja haastava, hän sanoi.

  Paikalla ollut todistaja Alaa al-Khudary kertoi, että israelilaiset joukot ampuivat väkijoukkoon jättäen ”monia kuolleita” ja jättäen muut haavoittuneiksi, kun he yrittivät saada edes vähän syötävää lapsilleen.

  Viime tiistaina 23 palestiinalaista kuoli ja useita muita loukkaantui Israelin pommituksissa, jotka kohdistuivat humanitaarista apua odottaviin palestiinalaisiin Gazan kaistan pohjoisosassa.

  Helmikuun 29. päivänä Israelin joukot avasivat tulen satoja palestiinalaisia kohden, kun he kokoontuivat Gazan kaupungin eteläpuolelle odottamaan humanitaarista apua niin sanotussa ”jauhoverilöylyssä”, jolloin 118 kuoli ja 760 haavoittui erillisalueen terveysministeriön mukaan.

  Ajankohtainen
  Ajankohtainen
  Ajankohtainen on kotimainen uutispalvelu, joka tarjoaa ajankohtaisia uutisia, artikkeleita ja analyyseja niin kotimaasta kuin maailmaltakin. Pyrimme tuomaan lukijoillemme luotettavaa, objektiivista ja tasapuolista tietoa eri aihealueilta, olipa kyse sitten kansainvälisistä tai kotimaisista tapahtumista.

  Uusimmat

  Aiheeseen liittyen