More

  Valkoinen talo vahvisti 1,2 biljoonan dollarin budjetin loppuvuodelle

  Presidentti Joe Biden allekirjoitti lauantaina pitkään odotetun kongressin 1,2 biljoonan dollarin menopaketin näin viimeistellen jäljellä olevat liittovaltion laskut, jotta valtio pysyisi rahoitettuna fiskaalivuoden loppuun 1. lokakuuta saakka.

  Yhdysvaltain senaatti hyväksyi budjetin äänin 74-24 noin kello 2.00 paikallista aikaa lauantaiaamuyönäna. Teknisesti ottaen, kaksi tuntia määräajan jälkeen viime hetken erimielisyyksien vuoksi. Valkoinen talo ilmoitti kuitenkin, ettei se aloita virallisia hallinnon sulkemistoimia, koska sopimus oli tehty ja jäljellä oli vain normaalit rutiinimenettelyt.

  Edustajainhuone hyväksyi oman äänestyksensä perjantaiaamuna sen jälkeen, kun se oli ensin ponnistellut viikon löytääkseen sovun sitkeään ongelmaan: sisäisen turvallisuuden ministeriön (Department of Homeland Security) rahoitukseen, jonka Valkoinen talo kyseenalaisti viime viikonloppuna. Valkoisen talon epäröinti viivästytti neuvotteluprosessia entisestään, kun lainsäätäjät valmistautuivat julkistamaan budjettiehdotuksen lainsäädäntötekstiä.

  Tämä kuudesta määrärahaerästä koostuva yli biljoonan dollarin erä rahoittaa virastoja, jotka liittyvät puolustukseen, rahoituspalveluihin, kotimaan turvallisuuteen, terveydenhuoltoon ja henkilöpalveluihin ja muihin palveluihin. Kongressi hyväksyi aiemmin maaliskuussa 459 miljardia dollaria kuudelle ensimmäiselle määrärahaerälle, jotka liittyivät vähemmän puolueellisiin ja helpommin neuvoteltaviin virastoihin.

  Ajankohtainen
  Ajankohtainen
  Ajankohtainen on kotimainen uutispalvelu, joka tarjoaa ajankohtaisia uutisia, artikkeleita ja analyyseja niin kotimaasta kuin maailmaltakin. Pyrimme tuomaan lukijoillemme luotettavaa, objektiivista ja tasapuolista tietoa eri aihealueilta, olipa kyse sitten kansainvälisistä tai kotimaisista tapahtumista.

  Uusimmat

  Aiheeseen liittyen