More

  Venäjän tykistöammustuotanto moninkertainen länteen verrattuna

  Venäjä näyttää valinneen oikean tien tuottaessaan lähes kolme kertaa enemmän tykistöammuksia kuin Yhdysvallat ja Eurooppa yhteensä, mikä tulee olemaan keskeinen etu Ukrainan sodassa myöhemmin tänä vuonna Ukrainaan verrattuna.

  Venäjä tuottaa noin 250 000 tykistöammusta kuukaudessa tai noin 3 miljoonaa vuodessa, Naton Venäjän puolustustuotannon tiedusteluarvion sekä lähteiden, jotka tuntevat länsimaiden ponnistelut Ukrainan aseistamiseksi mukaan. Yhdysvalloilla ja Euroopalla on yhteensä kapasiteettia tuottaa vain noin 1,2 miljoonaa ammusta vuodessa Ukrainaan lähetettäväksi.

  Yhdysvaltain armeija asetti tavoitteekseen valmistaa 100 000 tykistöammusta kuukaudessa vuoden 2025 loppuun mennessä. Sekin on alle puolet Venäjän kuukausituotannosta – ja tämäkin määrä on nyt tavoittamattomissa, Ukrainan rahoitus on pysähtynyt Yhdysvaltojen kongressiin.

  ”Olemme nyt tuotantosodassa”, Naton korkea-arvoinen virkamies sanoi. ”Tulos Ukrainassa riippuu siitä, kuinka kukin osapuoli on varustautunut käymään tätä sotaa.”

  Viranomaisten mukaan Venäjä ampuu tällä hetkellä noin 10 000 ammusta päivässä, kun Ukrainan puolelta vastaavasti ammutaan vain 2 000 ammusta päivässä. Euroopan tiedusteluviranomaisten mukaan suhde on vielä tätäkin huonompi monin paikoin 600 mailin rintamalla.

  Ajankohtainen
  Ajankohtainen
  Ajankohtainen on kotimainen uutispalvelu, joka tarjoaa ajankohtaisia uutisia, artikkeleita ja analyyseja niin kotimaasta kuin maailmaltakin. Pyrimme tuomaan lukijoillemme luotettavaa, objektiivista ja tasapuolista tietoa eri aihealueilta, olipa kyse sitten kansainvälisistä tai kotimaisista tapahtumista.

  Uusimmat

  Aiheeseen liittyen