More

  Apple haastettu oikeuteen iPhone-monopolioikeudenkäynnissä

  Yhdysvaltain oikeusministeriö ja yli tusina Yhdysvaltain osavaltiota nostivat Applea vastaan torstaina kilpailuoikeuden kanteen, jossa he syyttävät jättiläisyhtiötä älypuhelinmarkkinoiden laittomasta monopolista.

  Apple on suurin viime aikojen suurten teknologiayritysten joukosta, jotka ovat kohdanneet kilpailunrajoituksia koskevia valituksia Yhdysvaltain hallitukselta. Yhdysvaltain hallitus pyrkii suitsimaan valtavaa teollisuutta, jonka valtaa ei ole juurikaan valvottu viime vuosikymmeninä.

  ”Apple veloittaa jopa lähes 1 600 dollaria iPhonesta, mutta kuten valituksessamme väitetään, Apple on säilyttänyt monopoliasemansa älypuhelinmarkkinoilla, ei vain pysymällä kilpailun edellä, vaan rikkomalla liittovaltion kilpailulakia”, oikeusministeri Merrick. Garland sanoi lehdistötilaisuudessa, jossa ilmoitettiin kanteesta, joka jätettiin New Jerseyn käräjäoikeuteen.

  Apple antaa omille tuotteilleen mahdollisuuden päästä käsiksi tiettyihin laitteistonsa osiin, joita se estää muita yrityksiä käyttämästä. Tämä mahdollistaa lähes maagisen kokemuksen siitä, miten iPhonet toimivat AirTagien kanssa, kun kilpailijoiden tuotteiden ominaisuudet ovat paljon rajallisemmat.

  ”Apple luo esteitä, jotka tekevät käyttäjien ja kehittäjien siirtymisen Applen oman ekosysteemin ulkopuolelle äärimmäisen vaikeaksi ja kalliiksi”, Garland sanoi torstaina.

  Apple vaatii massiivisen 30 %:n provision suurimmasta osasta sovelluskauppansa kautta tapahtuvasta myynnistä – toistuva valituksen kohde yrityksiltä jotka yrittävät myydä tilauksia, koska Applen valtava osuus älypuhelinmarkkinoista pakottaa heidät maksamaan heidän mielestään suhteettoman korkean palkkion.

  ”Uskomme, että tämä oikeusjuttu on väärä tosiasioiden ja lain perusteella, ja puolustamme sitä voimakkaasti”, Apple vastasi lausunnossaan.

  Ajankohtainen
  Ajankohtainen
  Ajankohtainen on kotimainen uutispalvelu, joka tarjoaa ajankohtaisia uutisia, artikkeleita ja analyyseja niin kotimaasta kuin maailmaltakin. Pyrimme tuomaan lukijoillemme luotettavaa, objektiivista ja tasapuolista tietoa eri aihealueilta, olipa kyse sitten kansainvälisistä tai kotimaisista tapahtumista.

  Uusimmat

  Aiheeseen liittyen