More

  EU käynnisti tutkinnan Applesta, Metasta ja Alphabetista

  EU on käynnistänyt Applea, Alphabetia ja Metaa koskevan tutkinnan. Käytössä on ensimmäistä kertaa merkittävä uusi laki, jonka tarkoituksena on hillitä suurten teknologiayhtiöiden markkinaylivoimaa.

  EU:n toimeenpanoelin Euroopan komissio ilmoitti maanantaina virallisesta tutkinnasta, suosivatko Apple ja Googlen omistaja Alphabet tarpeettomasti omia sovelluskauppojaan sekä Facebookin omistaja Meta henkilötietojen käyttöä mainonnassaan.

  Tutkinta kuuluu uuden digitaalisten markkinoiden lain piiriin, joka on suunniteltu torjumaan niin kutsuttujen digitaalisten ”portinvartijoiden” – suurimpien verkkoalustojen – hallitsevuutta. Laki tuli voimaan aiemmin tässä kuussa.

  Jos yritykset todetaan syyllisiksi laiminlyönneistä, niitä uhkaa valtavat sakot, jotka voivat olla jopa 10 prosenttia niiden maailmanlaajuisesta liikevaihdosta.

  Ajankohtainen
  Ajankohtainen
  Ajankohtainen on kotimainen uutispalvelu, joka tarjoaa ajankohtaisia uutisia, artikkeleita ja analyyseja niin kotimaasta kuin maailmaltakin. Pyrimme tuomaan lukijoillemme luotettavaa, objektiivista ja tasapuolista tietoa eri aihealueilta, olipa kyse sitten kansainvälisistä tai kotimaisista tapahtumista.

  Uusimmat

  Aiheeseen liittyen