More

  Boeingin ylin johto jättää tehtävänsä

  Boeingin toimitusjohtaja Dave Calhoun sanoi maanantaina, että hän aikoo lähteä jatkuvien turvallisuusongelmien parissa painivasta yrityksestä vuoden loppuun mennessä, mikä muuttaa yhtiön johtoa merkittävästi. Myös Boeingin hallituksen puheenjohtaja väistyy ja kaupallisen lentokoneyksikön toimitusjohtaja jäi eläkkeelle, "alkaen välittömästi".

  Lue taustaa: Boeing-ilmiantajan kuolema ei ollut itsemurha

  Boeingin toimitusjohtaja Dave Calhoun jättää tehtävänsä jatkuvien turvallisuusongelmien vuoksi.

  Boeingin puheenjohtaja Larry Kellner ei aio asettua ehdolle hallituksen jäseneksi. Hallitus on valinnut seuraajakseen Qualcommin entisen toimitusjohtajan Steve Mollenkopfin.

  Yhtiö ilmoitti myös, että Boeing Commercial Airplanesin toimitusjohtaja Stan Deal jäi eläkkeelle. Stephanie Pope, joka on ollut Boeingin operatiivinen johtaja tammikuusta lähtien, astuu hänen tilalleen, alkaen välittömästi.

  Boeingia ovat vaivanneet yli viiden vuoden ajan ongelmat sen lentokoneissa, mukaan lukien kaksi kuolemaan johtanutta 737 Maxin törmäystä vuosina 2018 ja 2019, joissa kuoli 346 ihmistä. Ja viimeisimpänä lentokoneen oven tulpan, joka räjähti ulos Alaska Airlines 737 Maxin kyljestä tammikuussa jättäen koneen kylkeen mojovan kokoisen aukon. Alaska Airlinesin kone oli tällöin hieman alle 5 kilometrin korkeudessa eli edelleen nousussa, jolloin matkustajilla oli turvavyön merkkivalo päällä. Ongelmat ovat johtaneet useisiin turvallisuusongelmiin ja yli 31 miljardin dollarin kumulatiivisiin tappioihin.

  Maanantaina Boeingin työntekijöille lähettämässään kirjeessä Calhoun kutsui Alaska Airlinesin tapausta ”Boeingin vedenjakajaksi”.

  ”Maailman katseet ovat meissä”, hän sanoi ilmoittaessaan lähtösuunnitelmistaan. ”Aiomme korjata sen, mikä ei toimi, ja saamme yrityksemme takaisin tielle kohti elpymistä ja vakautta.”

  Päätös lähteä oli ”100-prosenttisesti” hänen oma päätöksensä, Calhoun sanoi haastattelussa maanantaiaamuna.

  Ajankohtainen
  Ajankohtainen
  Ajankohtainen on kotimainen uutispalvelu, joka tarjoaa ajankohtaisia uutisia, artikkeleita ja analyyseja niin kotimaasta kuin maailmaltakin. Pyrimme tuomaan lukijoillemme luotettavaa, objektiivista ja tasapuolista tietoa eri aihealueilta, olipa kyse sitten kansainvälisistä tai kotimaisista tapahtumista.

  Uusimmat

  Aiheeseen liittyen