More

  Ecuadorin nuorin pormestari ammuttiin kuoliaaksi

  Ecuadorin nuorin pormestari, 27-vuotias Brigitte García, löydettiin ammuttuna sunnuntaiaamuna, maan kansallinen poliisi kertoi.

  X:lle lähetetyssä lausunnossa poliisi kertoi, että pienen rannikkokaupungin San Vicenten pormestari García oli vuokra-autossa yhdessä tiedotuspäällikkönsä Jairo Loorin kanssa, joka oli myös ammuttu.

  Alustavien tutkimusten mukaan laukaukset ammuttiin auton sisältä, poliisi sanoi.

  Lisätutkimukset ovat käynnissä, poliisi kertoo. Ecuadorin hallituksen ministeriö kutsui sunnuntaina antamassaan lausunnossa tapausta ”rikolliseksi toiminnaksi” ja viittasi kansalliseen ”terrorismin, järjestäytyneen rikollisuuden ja poliittisen korruption torjuntaan”, vaikka he eivät syyttäneet ketään henkilöä tai ryhmää murhien taustalla.

  ”Olemme solidaarisia heidän perheilleen ja vahvistamme sitoumuksemme käyttää kaikkea valtion voimaa, jotta emme jätä näitä rikoksia rankaisematta”, ministeriö sanoi.

  Garcia oli X-profiilinsa mukaan maan nuorin pormestari. Ecuadorin entinen presidentti Rafael Correa ilmaisi sosiaalisessa mediassa epäuskonsa ja sanoi: ”Riittää!”

  ”Jumalani! Brigitte! Hän oli maan nuorin pormestari”, hän lisäsi valokuvan kanssa, jossa hän ja García halaavat.

  San Vicenten kunnan mukaan Garcían muistotilaisuus on suunniteltu maanantai-iltapäiväksi. Hänen hautajaisensa on määrä olla tiistaina.

  Ajankohtainen
  Ajankohtainen
  Ajankohtainen on kotimainen uutispalvelu, joka tarjoaa ajankohtaisia uutisia, artikkeleita ja analyyseja niin kotimaasta kuin maailmaltakin. Pyrimme tuomaan lukijoillemme luotettavaa, objektiivista ja tasapuolista tietoa eri aihealueilta, olipa kyse sitten kansainvälisistä tai kotimaisista tapahtumista.

  Uusimmat

  Aiheeseen liittyen