More

  Assange voi saada uuden käsittelyn

  Lontoon High Court on antanut WikiLeaksin perustajalle luvan viedä haasteensa Yhdysvaltoihin luovuttamista vastaan uuteen käsittelyyn.

  Lontoossa istuva Iso-Britannian korkein oikeus päätti, että Assange saa jatkaa valitustaan uudessa kokonaisessa käsittelyssä, ellei Yhdysvallat anna ”tyydyttäviä takeita” kysymyksistä, pystyykö hän luottamaan Yhdysvaltain perustuslain ensimmäiseen lisäykseen ja että voidaanko hänelle langettaa kuolemanrangaistus.

  Oikeus lykkäsi Assangen luovutusjutun käsittelyä toukokuulle

  Ison-Britannian korkein oikeus on päättänyt, että Assangea ei voida välittömästi luovuttaa Yhdysvaltoihin vakoilusyytteiden vuoksi, mikä on WikiLeaksin perustajalle osittainen voitto.

  Asian käsittelyä on lykätty toukokuun 20. päivään.

  Tuomarit sanoivat myöntävänsä Assangelle uuden valituksen, elleivät Yhdysvaltain viranomaiset anna lisävakuutuksia siitä, mitä hänelle tapahtuisi.

  Päätös tarkoittaa, että yli vuosikymmenen kestänyt oikeussaaga jatkuu.

  Ajankohtainen
  Ajankohtainen
  Ajankohtainen on kotimainen uutispalvelu, joka tarjoaa ajankohtaisia uutisia, artikkeleita ja analyyseja niin kotimaasta kuin maailmaltakin. Pyrimme tuomaan lukijoillemme luotettavaa, objektiivista ja tasapuolista tietoa eri aihealueilta, olipa kyse sitten kansainvälisistä tai kotimaisista tapahtumista.

  Uusimmat

  Aiheeseen liittyen