More

  Ranska nosti terroriuhan korkeimmalle tasolle

  Ranskan hallitus nosti terroriuhkavaroitustaan korkeimmalle tasolle Moskovan ammuskelujen jälkeen, pääministeri Gabriel Attal sanoi sunnuntaina.

  Ranskan hallitus nosti terroriuhkavaroitustaan korkeimmalle tasolle Moskovan ammuskelujen jälkeen, pääministeri Gabriel Attal sanoi sunnuntaina tavattuaan korkeiden turvallisuus- ja puolustusvirkamiesten kanssa presidentti Emmanuel Macronin kanssa.

  Attal sanoi X:ssä julkaisemassaan viestissä, että päätös, joka tehdään kuukausia ennen Pariisin olympialaisten isännöintiä, tehtiin ”Islamilaisen valtion ottaman vastuun (Moskovan) hyökkäyksestä ja maatamme painavien uhkien valossa”.

  Ranskan terroriuhkahälytysjärjestelmässä on kolme tasoa, ja korkein taso aktivoituu Ranskassa tai ulkomailla tapahtuvan hyökkäyksen jälkeen tai kun sellaisen uhan katsotaan olevan välitön.

  Se mahdollistaa poikkeukselliset turvatoimenpiteet, muiden muassa asevoimien tehostetut partiot julkisilla paikoilla, kuten rautatieasemilla, lentokentillä ja uskonnollisilla paikoilla.

  Ajankohtainen
  Ajankohtainen
  Ajankohtainen on kotimainen uutispalvelu, joka tarjoaa ajankohtaisia uutisia, artikkeleita ja analyyseja niin kotimaasta kuin maailmaltakin. Pyrimme tuomaan lukijoillemme luotettavaa, objektiivista ja tasapuolista tietoa eri aihealueilta, olipa kyse sitten kansainvälisistä tai kotimaisista tapahtumista.

  Uusimmat

  Aiheeseen liittyen