More

  Trumpin Truth Social -taustayhtiö listautuu pörssiin

  Donald Trumpin sosiaalisen median start-upin Truth Social -sivuston taustalla oleva yritys, Trump Media & Technology Group, listautuu Nasdaqin pörssiin ensi viikolla. Se tulee käyttämään pörssissä lyhennettä DJT, jotka ovat Donald John Trumpin nimikirjaimet.

  Donald Trumpin sosiaalisen median liiketoiminta listataan julkisesti sen jälkeen, kun avoimen valtakirjayhtiön osakkeenomistajat hyväksyivät kaupan, mikä avaa mahdollisesti jopa yli 3 miljardin dollarin tulon Yhdysvaltain entiselle presidentille.

  Osakkeenomistajien hyväksyntä kaupalle päättää pitkälle venyneen saagan, johon on kuulunut sekä arvopaperi- ja pörssikomitean että oikeusministeriön tutkimuksia. Tutkinta ja oikeudenkäynti entisen liikekumppanin kanssa aiheuttivat huomattavia viivästyksiä ja herättivät epäilyksiä kaupan toteutumisesta.

  Äänestys tulee myös ratkaisevaan ajankohtaan Trumpille, joka on kohdannut lisääntyviä oikeudenkäyntikuluja ja joka on yrittänyt kerätä lähes 500 miljoonaa dollaria estääkseen New Yorkin siviiliyritysoikeudenkäynnissä saadun petostuomion sakkomaksujen ulosmittauksen täytäntöönpanon.

  Entistä presidenttiä sitoo kuitenkin sopimus, joka estää häntä myymästä osakkeitaan kuuden kuukauden sisään.

  Avoin valtakirjayhtiö Yhdysvalloissa on kehitysvaiheen yritys, joka on julkisesti noteerattu, mutta jolla ei ole vakiintunutta liiketoimintasuunnitelmaa tai toimintaa. Näitä yrityksiä voidaan hyödyntää varojen keräämiseen startup-kokonaisuutena, mutta tyypillisesti ne on perustettu tarkoituksena joko hankkia yksityinen yritys tai sulautua siihen.

  Yhtiön listautuminen Trumpin nimikirjaimilla antaa viitteitä siitä, ettei sosiaalisen median sivusto Truth Social ole listautumisen perimmäinen tarkoitus.

  Ajankohtainen
  Ajankohtainen
  Ajankohtainen on kotimainen uutispalvelu, joka tarjoaa ajankohtaisia uutisia, artikkeleita ja analyyseja niin kotimaasta kuin maailmaltakin. Pyrimme tuomaan lukijoillemme luotettavaa, objektiivista ja tasapuolista tietoa eri aihealueilta, olipa kyse sitten kansainvälisistä tai kotimaisista tapahtumista.

  Uusimmat

  Aiheeseen liittyen