More

  Trump sanoi Yhdysvaltojen jäävän Natoon, jos laskut maksetaan

  Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump moitti EU-maita Yhdysvaltojen hyväksikäytöstä ja sanoi, että EU-maiden tulisi maksaa oma osuutensa puolustusliiton budjetista, mikäli mielivät Yhdysvaltojen takaavan heidän turvallisuutensa.

  Donald Trump vannoi Yhdysvaltojen jäävän Natoon, jos EU-maat ”kohtelevat Amerikkaa oikeudenmukaisesti”.

  Trump on usein kritisoinut Natoa ja sen jäseniä, kuten Saksaa, syyttäen niitä siitä, etteivät he maksa tarpeeksi omasta puolustuksestaan ja luottavat Washingtonin suojelevan heitä.

  Trumpilta kysyttäessä kommentista, että ”venäläiset voivat tehdä mitä haluavat, jos nämä maat eivät maksa”, hän sanoi: ”Se, mitä sanon, on neuvottelua. Miksi meidän pitäisi turvata näitä maita, joilla on paljon rahaa, mutta Yhdysvallat maksaa suurimman osan Natosta?”

  Vuonna 2017 ollessaan presidentti hän moitti Naton jäsenmaita suoraan siitä, että ne eivät täyttäneet taloudellisia sitoumuksiaan liittoumalle, ja kieltäytyi toistamasta Yhdysvaltain sitoutumista liiton keskinäiseen puolustuslupaukseen.

  Trump sanoi, että kun hän meni ensimmäiseen Naton kokoukseen presidenttikautensa varhaisessa vaiheessa ja näki mitä tapahtui, hän sanoi, että heidän kaikkien on maksettava laskunsa.

  Toisessa kokouksessa ”suuren maan johtaja esitti kysymyksen kaikkien muiden edessä, jos emme maksa laskujamme, aiotko suojella meitä Venäjältä?”

  Trump vastasi siihen: ”Tarkoitatko, ettet maksa omaa osuuttasi? Sitten ei, en aio maksaa puolestasi.”

  ”Emme aio puolustaa teitä, jos ette maksa laskujanne. Se on hyvin yksinkertaista. Ja satoja miljardeja dollareita virtasi sisään.”

  ”Natosta tuli vahva minun ansiostani. Nyt Naton on kohdeltava Yhdysvaltoja oikeudenmukaisesti, koska ilman Yhdysvaltoja Natoa ei olisi edes olemassa. He käyttivät meitä hyväkseen, kuten useimmat maat tekevät”, Trump selitti.

  Donald Trump jatkoi, että Nato on eurooppalaisille tärkeämpi kuin Yhdysvalloille. Yhdysvalloilla on valtameri ”joidenkin ongelmien välissä”. Trump jatkoi vielä, että jos muut maat maksavat oman osuutensa ja ”pelaavat reilusti”, ja jos Yhdysvallat maksaa vain oman osuutensa, Yhdysvallat tulee apuun 100 prosenttisen varmasti.

  Ajankohtainen
  Ajankohtainen
  Ajankohtainen on kotimainen uutispalvelu, joka tarjoaa ajankohtaisia uutisia, artikkeleita ja analyyseja niin kotimaasta kuin maailmaltakin. Pyrimme tuomaan lukijoillemme luotettavaa, objektiivista ja tasapuolista tietoa eri aihealueilta, olipa kyse sitten kansainvälisistä tai kotimaisista tapahtumista.

  Uusimmat

  Aiheeseen liittyen