More

  Nostohuijaus Oulussa – Älä nosta tuntemattomille rahaa

  Oululaisnainen joutui nostohuijauksen uhriksi perjantaina alkuillasta Oulussa. Kyseessä on harmittavan yleinen rikos. Tuntemattomille ei tule koskaan nostaa rahaa, vaikka nämä näyttäisivät kuitin siirrosta ja vaikuttaisi, että asiassa ei ole mitään hämärää.

  Oululaisnainen joutui nostohuijauksen uhriksi perjantaina alkuillasta Oulun Toppilassa. Naiselle entuudestaan tuntematon mies oli huutanut pysähtyneestä autosta naiselle tarvitsevansa apua. Mies oli kertonut naiselle, että hänen lompakkonsa on varastettu, eikä hänellä ollut rahaa ostaa ruokaa äidilleen ja itselleen. Pankkitunnukset kuitenkin toimivat.

  Mies oli pyytänyt, että nainen nostaa tililtään rahat, jotka mies siirtää verkkopankkinsa kautta ensin naisen tilille. Mies oli kehoittanut naista nostamaan tililtä 600 euroa ja näyttänyt tälle kuittia tekemästään 600 euron rahasiirrosta. Tässä vaiheessa nainen oli alkanut epäillä asiaa huijaukseksi ja kieltäytyi nostamasta rahoja.

  Mies oli kuitenkin painostanut naisen nostamaan hänelle 300 euroa, koska nainen oli miehen mukaan hänelle nyt velkaa. Mies ilmoitti tyytyvänsä puoleen summasta, jonka oli naiselle siirtänyt. Nostohuijausta tutkitaan lievänä petoksena.

  Kyseinen nostohuijaus on harmittavan yleinen rikos ja poliisi haluaa korostaa, ettei koskaan pitäisi nostaa tuntemattomille rahaa, vaikka nämä näyttäisivät kuitin siirrosta ja vaikuttaisi, että asiassa ei ole mitään hämärää.

  Huijarit selittävät, että rahojen siirtymisessä on pankeista johtuvaa viivettä ja vakuuttavat rahojen näkyvän tilillä ennen pitkää. Kuitit ovat kuitenkin tekaistuja, eivätkä rahat todellisuudessa koskaan saavu nostajan tilille.

  Ajankohtainen
  Ajankohtainen
  Ajankohtainen on kotimainen uutispalvelu, joka tarjoaa ajankohtaisia uutisia, artikkeleita ja analyyseja niin kotimaasta kuin maailmaltakin. Pyrimme tuomaan lukijoillemme luotettavaa, objektiivista ja tasapuolista tietoa eri aihealueilta, olipa kyse sitten kansainvälisistä tai kotimaisista tapahtumista.

  Uusimmat

  Aiheeseen liittyen