More

  Israel on pidättänyt yli 7 350 Länsirannan palestiinalaista

  Tuhannet palestiinalaiset on pidätetty ja vangittu laittomasti Gazan sodan aikana, ja israelilaiset vangitsijat pahoinpitelevät heitä.

  Ajankohtainen
  Ajankohtainen
  Ajankohtainen on kotimainen uutispalvelu, joka tarjoaa ajankohtaisia uutisia, artikkeleita ja analyyseja niin kotimaasta kuin maailmaltakin. Pyrimme tuomaan lukijoillemme luotettavaa, objektiivista ja tasapuolista tietoa eri aihealueilta, olipa kyse sitten kansainvälisistä tai kotimaisista tapahtumista.
  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.

  Israel on ottanut tuhansia palestiinalaisia vangiksi Hamasin Israeliin 7. lokakuuta tekemän hyökkäyksen jälkeen, jossa kuoli 1 139 ihmistä ja noin 250 siepattiin.

  Sen jälkeen miehitetyllä Länsirannalla pidätettyjen palestiinalaisten määrä on ylittänyt 7 350 ihmistä, Ramallahissa sijaitsevan Addameer-monitorin mukaan.1

  Vaikka osa palestiinalaisista on vapautettu, 9 100 on edelleen vankina. Se on huomattavasti enemmän verrattuna 5 200:een vankiin, jotka olivat Israelin vankiloissa ennen lokakuun lokakuun 7. päivää.

  Eivätkä nämä luvut edes sisällä niitä tuhansia aikuisia ja lapsia, joita Israelin armeija on väitetysti pidättänyt, kiduttanut ja kuulustellut väliaikaisissa vankiloissa kaikkialla Gazassa kaiken laillisen tai siviilivalvonnan ulkopuolella.

  Israel on myös ottanut käyttöön lähes-oikeudellisia toimenpiteitä tuhansien palestiinalaisten pidättämiseksi ilman syytteitä. Kaikista lokakuun 7. jälkeen pidätetyistä palestiinalaisista noin 3 050 on ”hallinnollisessa pidätyksessä”. Tämä on hätätoimenpide, jonka Israel omi Britannian Palestiinan siirtomaamandaatilta.

  Hallinnollisen säilöönoton aikana vankeja pidetään toistaiseksi vangittuna, eikä heille anneta tietoa heitä vastaan nostetuista syytteistä tai heitä syyllistävistä todisteista.

  Monissa tapauksissa Israelin viranomaiset eivät ilmoita palestiinalaisperheille pidätettyjen läheistensä olinpaikasta – mikä merkitsee pakotettua katoamista, joka on vastoin kansainvälistä oikeutta.

  ”Israelin laajamittaiset hallinnolliset pidätykset eivät ole laillisia”, sanoi Omar Shakir, Human Rights Watchin Israel-Palestiinan johtaja.

  ”Nämä käytännöt eivät ole jatkuneet vain vuosia, vaan vuosikymmeniä, ja ne ovat vain lisääntyneet 7. lokakuun jälkeen.”


  Viitteet
  1. https://shorty.fi/Sqa_

  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  Lähde:AJ

  Uusimmat

  World News Network

  Kotimainen lyhytlinkkipalvelu SHORTY.fi

  Sinua voisi kiinnostaa myös